Onvrede met de ander; herstel van verbinding

Of het nu je geliefde, een familielid, vriend of collega betreft, iedere relatie kent wel periodes waarin het niet lekker loopt. Mogelijk is dat bij jou nu het geval. De neiging is vaak om kritiek te uiten of terug te trekken in een eigen (belevings)wereld. Onbegrip en aannames zorgen voor ruzie en verwijdering. Je raakt verstrikt in een patroon van reageren op elkaar, terwijl onderliggende emoties en behoeftes niet worden geuit. Dan kan ondersteuning van een onpartijdige therapeut uitkomst bieden om de verbinding weer te herstellen.‚Äč

Patroon doorbreken

Samen brengen we jullie interactiepatroon in kaart. Wat gebeurt er precies? Waardoor word je geraakt, wat denk en voel je en wat is je reactie naar de ander? Je leert jezelf beter kennen. De bereidheid tot zelfonderzoek is daarbij essentieel.

Vervolgens kijken we verder. Welke gevoelens liggen verscholen onder je reactie, waarin word je niet erkend, welke dieperliggende behoefte wordt niet vervuld? Ik ondersteun je om je stap voor stap, vanuit het contact met jezelf, aan de ander te laten zien. Dat is spannend en vraagt moed. Maar meestal brengt dat verzachting in het contact. De strijd kan plaats maken voor nieuwsgierigheid en betrokkenheid.
We maken ruimte voor wezenlijk contact, met jezelf en met de ander.


Als je meer wilt weten over het verbeteren van je relatie en wat ik daarin voor je kan betekenen, bel me dan voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook een mail sturen naar contact@tillyvanvuuren.nl. Jullie zijn samen welkom, maar individueel kun je ook bij me terecht.