EFT-Relatietherapie

* Maken jullie vaak ruzie of is er juist 'radiostilte'?

* Leven jullie al een hele tijd langs elkaar heen?

* Wacht je tot de ander eindelijk een stap zet?

* Is er twijfel of sleur?

* Hebben jullie een samengesteld gezin?

* Zorgen grote veranderingen voor een moeilijke fase?

* Willen jullie verdieping van het contact?

* Verlangen jullie naar een kindje en lukt zwanger worden (nog) niet?

Als je op een of meer vragen 'ja' antwoordt, kan relatietherapie helpen. Voor jullie samen, maar ook alleen ben je welkom.

Doel

Met relatietherapie beogen we jullie negatieve interactiepatronen om te buigen naar een contact met meer openheid en betrokkenheid bij elkaar, zodat ieder zich gezien en gewaardeerd voelt en een constructieve bijdrage kan leveren aan een fijne en vervullende relatie.

Uitgangspunt

Contact met andere mensen is een diep en natuurlijk verlangen van ons allemaal. We hebben anderen nodig om ons aan te spiegelen, zodat we onszelf leren kennen, begrijpen en ontwikkelen. 

In een intieme relatie - dat kan zijn met je geliefde, een familielid, vriend of collega - zijn we het meest raakbaar en kunnen we veel over onszelf leren. Over wat ons pijnlijk raakt en hoe we dan reageren. Waarin we niet erkend worden of welke behoefte niet vervuld wordt. Als we ons daar meer van bewust worden, krijgen we ook nieuwe mogelijkheden in het contact met de ander. Daarbij is essentieel dat we in contact met onszelf zijn en de bereidheid hebben tot zelfonderzoek.

Werkwijze

We beginnen met een intakegesprek. Daarin maken we kennis en onderzoeken we wat voor elk het probleem is en welk doel gesteld kan worden. In de volgende sessies brengen we in kaart wat precies jullie interactiepatroon is en welke triggers daarin een rol spelen. Meestal geeft dat al verheldering en opluchting. Na drie sessies evalueren we en stellen het doel zo nodig bij. Je hebt dan ook ervaren of deze therapievorm bij je past. 

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Ik ben aanvullend getraind EFT-therapeut en bij de EFT–methode worden emoties als ingang voor verandering genomen. Een veilige sfeer met respect en ruimte voor elkaar vind ik daarbij een voorwaarde. We onderzoeken de gedragingen, gedachten, dieperliggende emoties en behoeften die daaronder verscholen liggen. Dat is een kwetsbaar proces. 

Het vraagt moed om eerlijk, onzeker of angstig te durven zijn. Daar ondersteun ik jullie bij. Om je stap voor stap aan elkaar te laten zien. Vaak blijkt hoe verlegen we zijn als het om deze ware intimiteit gaat. Wanneer we, mét onze angst onder de arm, toch die stappen naar openheid durven te zetten, komt er ruimte voor wezenlijk contact.

Als uit elkaar gaan de beste weg is

Het blijkt niet altijd mogelijk om een relatie ten positieve te veranderen. Wanneer er teveel is gebeurd of er niets meer te delen is, dan is de gezamenlijke weg ten einde gekomen. Ook uit elkaar gaan vraagt zorg. Het zou mooi zijn als de vriendschap behouden blijft, niet alleen als er kinderen zijn. Als jullie met bewustzijn uit elkaar gaan, is het mogelijk om in verbinding te blijven en dankbaar terug te kijken op jullie tijd samen. De relatie eindigt dan niet volledig, deze verandert van vorm.

Als de ander niet mee wil

Niet altijd willen beiden de relatie onderzoeken en verbeteren. Toch kan het nuttig zijn om jouw deel te onderzoeken. Immers, als jij uit het patroon stapt, is de kans groot dat de ander ook in beweging komt. Je bent welkom voor individuele begeleiding!

Wil je meer weten?

Wil je een intakegesprek?