Emoties: minder macht door aandacht 

Onze neiging is veelal om onze emoties weg te stoppen. Dan hoeven we het ongemak en de pijn niet te voelen. Tenminste, zo lijkt het... In werkelijkheid houden de emoties ons in de greep. 
Als we onze emotionele binnenwereld gaan ontdekken en durven erkennen wat zich daar afspeelt, merken we dat niets hetzelfde blijft; emoties veranderen als ze aandacht en erkenning krijgen. We ontdekken hulpbronnen en vinden houvast in onszelf. We krijgen regie terug en staan steviger.

De rijkdom van je emotionele binnenwereld 

Het patroon van emoties wegstoppen is al lang geleden ontstaan. Over het algemeen omdat we -bij herhaling- geen passende respons kregen op onze emoties. Het -onbewust- ontwikkelde afweermechanisme gaat vroeg of laat tegen ons werken. We merken dat we de verbinding met onszelf kwijt zijn en daarmee ook met anderen. We voelen ons alleen en leeg.
Misschien is het tijd om het patroon te doorbreken. Ondanks de angst voor wat komen gaat. In de veilige setting van de therapieruimte, ga je ontdekken wat er allemaal in je leeft, hoe erkenning van je gevoelens zorgt voor verandering en je ervaart wat het met je doet als je je gevoelens naar buiten brengt. Die nieuwe ervaringen herstellen het contact met jezelf en geven je het benodigde vertrouwen om je ook meer te openen in het contact met anderen.


Als je meer wilt weten over het ontdekken van je emotionele binnenwereld en wat ik daarin voor je kan betekenen, bel me voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook een mail sturen naar contact@tillyvanvuuren.nl.