Vastzitten in denken; gronding brengt rust.

Drukte, stress, verantwoordelijkheden, veel moeten; de motor blijft maar draaien, gedachten komen niet meer tot rust. Met lichaamsgerichte psychotherapie begeleid ik je naar bewustwording van je lichaam en wat het je te vertellen heeft. Zo ervaar je wat voor jou een betere balans is tussen denken, voelen en doen. En hoe je dat zelf kunt bereiken. 

Uit het hoofd, naar het lichaam

Vaak zijn we ons niet bewust van ons lichaam, we gebruiken vooral ons hoofd. Door te denken, houden we controle. Maar wát als we minder controle hebben dan gedacht of als we er denkend niet meer uitkomen? Dan is het fijn om gegrond te zijn en een basis in onszelf te voelen waar we op terug kunnen vallen. 

Om die basis weer te gaan voelen, is het nodig om bij momenten ruimte te creëren voor onszelf, wat meer te ademen, te vertragen, al onze zintuigen te gebruiken. Om dat wat we in onszelf waarnemen 'voor waar' te nemen. Ook al is dat voor onze ratio niet altijd te bevatten.

Ons lichaam 'vertelt' waar het knelt of waar het rustig is. Het laat ons merken of iets ons goed doet of juist niet; dit is een andere manier van 'weten'. We worden helderder in onze afwegingen en keuzes en er komt rust in ons hoofd.


Als je meer wilt weten over loskomen uit denken en wat ik daarin voor je kan doen, bel me voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook een mail sturen naar contact@tillyvanvuuren.nl.